پوشیدن جوراب
سوال: آیا زن باید در برابر برادران شوهرش علاوه بر سایر موارد پوشش، جوراب نیز بپوشد.؟
پاسخ: بسمه تعالی
احتیاط واجب پوشاندن آن است.
سوال: آیا زن باید در برابر برادران شوهرش علاوه بر سایر موارد پوشش، جوراب نیز بپوشد.؟
پاسخ: بسمه تعالی
احتیاط واجب پوشاندن آن است.
سوال: آیا درست است که پوشیدن شلوار بر زن حرام است. با توجه به اینکه شلوار در زیر عبا(چادر عربی) پوشیده می شود و قابل رویت نیست.
پاسخ: بسمه تعالی
بر حسب آنچه در سوال ذکر شده هیچ مانعی نیست و اشکالی ندارد. بلکه مراد ما از حرمت در اینگونه موارد، پوشیدن شلوار جین(لی) و افکندن چادر بر روی آن است و خاصیت چادر، باز بودن قسمت جلوی آن می باشد و امکان مشاهده شلوار جین وجود دارد.
سوال: زنی را که در حال نماز حجاب می پوشد و پس از اتمام نماز حجاب را به کناری می نهد چگونه توصیف کنیم. آیا می شود چنین فردی را منافق نامید؟
پاسخ: بسمه تعالی
خداوند متعال در قرآن می فرماید:" ما پاداش کسی را که عمل شایسته ای انجام می دهد نادیده نمی گیریم"( سوره کهف/30) و نیز می فرماید:"من عمل هیچ صاحب عملی از شما از مرد یا زن را تباه نمی کنم"( سوره آل عمران/195)
پس کسی که حجاب پوشیده و نمازش را به جا می آورد عمل بزرگی را انجام داده است. چراکه نماز عمود دین است. اما بی حجاب بودنش را در هنگام خروج از خانه باید به طور جداگانه مورد بررسی و قضاوت قرار داد.
سوال: من زنی هستم که به مدت 15 سال ملتزم به خواندن نماز و گرفتن روزه هستم لکن در تمام این مدت حجاب نداشته ام. مدتی است که میل شدیدی در من ایجاد شده تا علی رغم مخالفت مادرم محجبه شوم و با پوشیدن حجاب برای فرزندانم الگوی مناسبی باشم. چه کاری می توانم انجام دهم تا ایمانم قوی شود.؟
پاسخ: بسمه تعالی
همین که تو معتقدی حجاب یک امر الهی است کافی است تا تو را به رعایت آن ترغیب کند. چرا که اوامر و نواهی خداوند چیزی نسیت که بتوان آن را نادیده گرفت. "آن حدود خداوند است از آن تجاوز نکنید"
یقینا اطاعت اوامر الهی از سوی تو اهانت به مادرت نمی باشد. زشت و ناپسند رعایت تکالیف شرعی از سوی تو نیست بلکه ناپسند عدم التزام مادرت به اوامر و تکالیف خداوند سبحان می باشد.
سوال: من در آینده ایی نزدیک با زنی مسلمان ازدواج می کنم. آیا بر من جایز است که اجازه دهم همسرم حجابش را در خانه ایی که همراه خانواده ام و برادرانم در آن زندگی می کنیم به کنار گذارد. با توجه با این مساله که پوشیدن حجاب به مدت طولانی در منزل بسیار مشکل است.
پاسخ: بسمه تعالی
اجازه یا عدم اجازه به دست تو نیست چون احکام شرع باید اجرا شوند و بر زن واجب است خود را ازدید نامحرم من جمله برادران شوهر که در یک منزل با هم زندگی می کنند، بپوشاند. لذا بر زن لازم است که صبر پیشه کند و بر شوهر است که سعی در فراهم کردن یک منزل مستقل برای خودشان بکند.
سوال: آیا خالکوبی حرام است؟ علت حرمت یا حلیت آن چیست؟ آیا آیات یا روایاتی در این زمینه داریم؟
پاسخ: بسمه تعالی
اگر زن بخواهد با خالکوبی صورت یا عضوی دیگر از بدنش، زیبایی خود را در معرض دید دیگران بگذارد حرام است به دلیل قول خداوند سبحان" زینت های خود را آشکار نکنند مگر آنچه از آنها نمایان است و باید سرپوش های خود را برگریبان هایشان فرو افکنند. ( سوره نور/31)
اگر هم خالکوبی برای انسان ضرر بسیار داشته باشد به دلیل حرمت آسیب رساندن، این کار حرام است. سرانجام اینکه اگر این کار باعث استهزاء و تمسخر دیگران شود باز هم انجام آن حرام است همانطور که در حدیث شریف آمده بر مومن شایسته نیست که خودش را ذلیل کند.
حضرت آیت الله شیخ محمد یعقوبی (دام ظله)- استفتاء خود را ارسال کن