مسئولیت پیوستن به حشدالشعبی را ارج نهید + عکس
مسئولیت پیوستن به حشدالشعبی را ارج نهید + عکس
مرجع تقلید عراق در دیدار با جمعی از فرماندهان نظامی حشدالشعبی بر ضرورت حفظ روحیه معنوی این نیرو تأکید کرد و گفت: مسئولیت پیوستن به حشدالشعبی را ارج نهید.
به گزارش ایکنا، آیتالله شیخ محمد یعقوبی، از مراجع تقلید عراق در دیدار با جمعی از فرماندهان نظامی حشدالشعبی تأکید کرد که درگیری با نیروهای شر، ظلم و استکبار روز به روز بیشتر می شود و باید با صبر و استقامت با آن مقابله کرد و روحیه معنوی خود را حفظ کرده و آن را دائماً افزایش دهیم، زیرا این سلاح قدرتمندی است که در اختیار داریم و توانستهایم - با وجود تجهیزات و تعداد نابرابر- با نیروهای قدرتمند و مستکبر مقابله کنیم، همان طور که در صدر اسلام مسلمانان با وجود تجهیزات و تعداد کم توانستند با نیروهای کفر و جهل مقابله کنند و پیروزیهای درخشانی به دست آورند. خداوند متعال میفرماید: «إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَإِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفًا مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَفْقَهُونَ»(انفال، ۵۶) زیرا مخالفان ما افرادی هستند که نه به خداوند متعال ایمان دارند و نه شناختی از او دارند، و هیچ تعهدی به امور دینی که منشأ قوت اخلاقی و عقیدتی است، ندارند و تمام همت آنها به دست آوردن دنیا و لذتهای آن است.
وی در سخنان خود در حضور مسئولان واحد عقیدتی مرکز شهید ابومهدی المهندس حشدالشعبی شعبه نجف، با اشاره به جنگ اخیر در غزه بیان کرد: سرچشمه استواری، مقاومت، شجاعت و رشادت برادران مجاهد و مردم غزه و در جبهههای نبرد با ارتش اشغالگر صهیونیستی که برتری نظامی دارد، همان روحیه معنوی و ایمان به خداوند متعال است، وگرنه کارشناسان نظامی چگونه صحنههای درگیری با دشمن از نقطه صفر را با استفاده از سلاحهای قدیمی شرح دهند؟ و آیا محقق شدن پیروزیهای متعدد بر دشمنی که از لحاظ عددی و تجهیزات برتری کاملی دارد را می توان با نگاه مادی توضیح داد؟
در همین راستا، وی به بخشی از گفتوگوی خود با شهید ابومهدی المهندس در سال ۲۰۱۷ اشاره کرد و گفت: روحیه معنوی در بین اعضای حشد باید حفظ شود زیرا این روحیه ممکن است تضعیف شود و شور و شوقی که در آغاز نبردها وجود داشت، در گذر زمان و طولانی بودن نبرد از بین برود؛ از این رو، باید برای گسترش، رشد و تقویت مداوم این روحیه تلاش کرد. صحابه در صدر اسلام شور و اشتیاق زیادی داشتند و در فعالیتهای جهادی خود فانی بودند اما پس از گذشت مدتی روح ایمان در نفوس آنان ضعیف شد و در سالهای بعد عدهای از آنان در جنگ جمل علیه امیرالمؤمنین (ع) جنگیدند.
وی در ادامه به چند نکته مهم اشاره کرد که به شرح زیر است:
۱. تأکید بر احساس عظمت نعمت خداوند تبارک و تعالی از سوی رزمندگان، زیرا خداوند متعال شما را نهادی جهادی و تابع مرجعیت پیوند داده است و شما باید از پیوستن به این نهاد احساس افتخار کنید. امام علی (ع) در یکی از خطبههای خود در نهجالبلاغه میفرماید: «جهاد یکی از درهای بهشت است که خداوند آن را برای برگزیدگان اولیای خود گشوده است»، توجه داشته باشید که امام نفرموده است که این در برای همه گشوده شده است بلکه میفرماید: برگزیدگان اولیاء الله، یعنی جهاد در دسترس همگان نیست لذا پیوستن به این مؤسسه افتخاری بزرگ و مسئولیت بزرگی است. امام علی (ع) همچنین در توصیف جهاد میفرماید: «جهاد، لباس تقوا، زره مستحکم خداوند و بهشت امن اوست». همچنین از رسول گرامی اسلام (ص) نقل شده است: «خداوند متعال به وسیله کسی که در راه خدا شمشیر برداشته است به فرشتگان مباهات میکند»، و «فرشتگان تا زمانی که رزمنده شمشیر در دست دارد، بر او درود میفرستند»، البته مقصود از شمشیر در این روایت، سلاح است. در نتیجه این جایگاه کسی است که در راه دفاع از اعتقادات خود ایستادگی و از مردم و مقدسات دفاع میکند.
۲. شناخت مسئولیت وابستگی به این نهاد: هنگامی که میگوییم، خداوند به واسطه رزمندگان به فرشتگان مباهات میورزد و رزمنده بودن افتخار و امتیاز بزرگی است در مقابل هر امتیازی حقوق و واجباتی وجود دارد که ما باید مسئولیت خود را در قبال آن بشناسیم، پس وابستگی به این نهاد مبارک مسئولیتهایی را برای ما ایجاد میکند. ما پیش از آن که وابسته به نهادی باشیم پیرو اهل بیت (ع) هستیم و ائمه بهخصوص امام باقر(ع)، امام صادق(ع) و امام رضا (ع) در این خصوص سخنانی دارند. امام صادق (ع) میفرماید: «اگر مردی از شما در دین خود ورع داشته باشد و راستگو، امانتدار و با مردم خوش اخلاق باشد، و گفته شود: او جعفری است، این امر باعث شادی من خواهد شد و من از او خوشنود خواهم بود»، پس ما باید مسئولیت خود را درک و حق آن را ادا کنیم. متن قرآن در این مورد صریح است: «وَيْلٌ لِلْمُطَفِّفِينَ*الَّذِينَ إِذَا اكْتَالُوا عَلَى النَّاسِ يَسْتَوْفُونَ»، در این آیات معنی، تطفیف دلالتی وسیعتر از مسئله وزن و میزان دارد و شامل کسی میشود که امتیازاتی مادی و معنوی دارد اما کمتر از این امتیازات فعالیت میکند و میبخشد نیز میشود، پس این فرد در میزان کم گذاشته است. مقصود ما از امتیازات معنوی در اینجا جایگاه رزمنده نزد خداوند متعال، بین مردم و محبت آنان نسبت به اوست و شما اکنون مقدار محبت مردم نسبت به حشدالشعبی را به خوبی درک میکنید. این امور اخلاقی را نمیتوان با سایر امتیازات مادی هر قدر هم زیاد باشد مقایسه کرد. ما مجاهدین را چه پاداشی میدهیم؟ به آنها چه میدهیم؟ هر چه بدهیم کم است.
۳. نیت خود را اصلاح کرده و مراقب نفس خود باشیم. لازم است که عمل ما برای خداوند متعال خالص باشد. خداوند متعال در قرآن کریم میفرماید: «وَمَا لَكُمْ لَا تُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ وَالْمُسْتَضْعَفِينَ مِنَ الرِّجَال.» خداوند به شما بهترین پاداش را ارزانی کند زیرا شما به ندای خداوند لبیک گفتید و برای دفاع از مستضعفان، مردان، زنان و کودکانی که تحت ظلم و کشتار گروهی متحجر بودند، جنگیدید. شما باید مراقب نیت خود باشید و خلوص نیت خود را حفظ کنید. پاداش شما نزد خداوند متعال بسیار گسترده است، پس تلاش کنید به درجات علیا دست یابید و در آن کوتاهی نکنید زیرا درجات شما کاهش خواهد یافت.
۴. التزام به واجبات دینی و ورع در برابر محرمات. عمل ما باید پاک و مورد قبول خداوند متعال باشد، «إِنَّمَا يَتَقَبَّلُ اللَّهُ مِنَ الْمُتَّقِينَ». التزام به دین و دستورات الهی و دوری از آنچه خداوند متعال از آن نهی کرده است، منشأ ایمان و روحیه معنوی است که با آن میتوانیم در مقابل چالشها ایستادگی کنیم و این موضوع رمز پیروزی ما خواهد بود.