در دیدار با کاروان «نداء الاقصی» حضرت آیت الله یعقوبی: در همه عرصه‌های رویارویی با دشمنان، هیچ چیز جایگزین گزینه اسلامی نیست

| |زمان مطالعات : 469
در دیدار با کاروان «نداء الاقصی» حضرت آیت الله یعقوبی: در همه عرصه‌های رویارویی با دشمنان، هیچ چیز جایگزین گزینه اسلامی نیست
  • Post on Facebook
  • Share on WhatsApp
  • Share on Telegram
  • Twitter
  • Tumblr
  • Share on Pinterest
  • Share on Instagram
  • pdf
  • نسخه چاپي
  • save

بسمه تعالى

در دیدار با کاروان «نداء الاقصی»

حضرت آیت الله یعقوبی: در همه عرصه‌های رویارویی با دشمنان، هیچ چیز جایگزین گزینه اسلامی نیست[1]

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله شیخ محمد یعقوبی (دام ظله) در دفتر خود در نجف اشرف، با کاروان «نداء الاقصی» دیدار کردند. این کاروان شامل عده‌ای از عالمان دین و مجاهدان فلسطین و سوریه و لبنان از دو گروه شیعه و سنی بود که به منظور برپایی موکب در مسیر زائران امام حسین (علیه السلام) و تشویق مؤمنان به پاسداشت قدس شریف و زنده نگهداشتن شعله جهاد و مقاومت، تا بازپس‌گیری سرزمینها اشغالی به عراق آمده‌اند. 

پس از اینکه میهمانان به بیان اهداف خود از این حرکت پرداختند و رنج ملت فلسطین و پایداری ایشان را خاطر  نشان شدند، مرجع عالیقدر سخنرانی خود را با خوشامدگویی به ایشان آغاز کردند. و اینکه خداوند به میهمانان نعمت همجواری امیرالمؤمنین (علیه السلام)، آن بزرگ مردی که نیرنگ یهود و توطئه آنها را در غزوات جاودانه اسلام خنثی کرد و نیز نعمت همزمانی با سالگرد نهضت حسینی، آن امامی که نماد جهاد و مقاومت و ظلم ستیزی و الگوی مجاهدان و دعوت به آزادی انسان است را عطا فرموده.  

ایشان در ادامه افزودند: مسجد الاقصی اولین قبله مسلمانان و سومین حرم الهی است و دارای جایگاه خاصی در دلهای مسلمانان از ابتدای اسلام می‌باشد.

مرجعت دینی در نجف اشرف از دیرباز، توجه زیادی به مسئله فلسطین و بیت المقدس داشته است. مرجع عالیقدر و اصلاحگر بزرگ، مرحوم شیخ محمد حسین آل کاشف الغطاء (قدس سره) خود در کنفرانس اسلامی که در سال 1350 قمری (1931 م)، همزمان با مهاجرت یهودیان به سرزمین فلسطین و بعد از اعلامیه بالفور در سال 1917 م برگزار شد، شرکت کرد.  

همچنین ایشان به تعامل مرجعیت در نجف اشرف[2] و حمایتش از اقدام جهادی بر علیه رژیم صهیونیستی در سال 1969 و آغاز عملیات چریکی پس از حادثه آتش سوزی مسجد الاقصی اشاره کرد. در آن زمان مرجع عالیقدر، حضرت آیت الله سید محسن حکیم (قدس سره) این عملیات را ستود و اجازه داد تا وجوه شرعی که مؤمنان پرداخت می‌کنند، در این عملیات صرف شود.  

همیشه مرجعیت دینی به گزینه اسلامی در رویارویی فرامی‌خواند؛ زیرا دشمن بنا بر عقیده‌ای دینی وارد جنگ شده است و جان خود را بر سر این عقیده می‌گذارد. لذا چاره‌ای جز مقابله عقیدتی با او نیست.   

اما رژیم‌های حاکم بر اساس دستور کاری که بدان اعتقاد دارند، شعارهای ناسیونالیسم عربی را سر می‌دهند. این شعارها به جهت دوری از تعالیم اسلام، انگیزه کافی برای جانفشانی را به دست نمی‌دهد. از این رو توانستند، همه ملتهای مسلمان را از این جنگ منصرف کنند. با این فریب که مسئله فلسطین، به شما مربوط نیست و این یک مسئله کاملا عربی است.   

اما معادله در سال 1987 م تغییر کرد. زمانی که مجاهدان، گزینه اسلامی را برگزیدند و جنبش مقاومت اسلامی آغاز شد و به تدریج نیرو گرفتند. خداوند متعال در قرآن کریم می‌فرماید: «إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ وَإِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفًا مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا؛ اگر از شما بیست نفر صابر باشند بر دویست نفر چیره می شوند، و اگر از شما صد نفر [صابر] باشند بر هزار نفر از کافران چیره می‌شوند» (سوره انفال، آیه 65). خداوند متعال در پایان آیه، علت آن را اینگونه بیان می‌دارد: «بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَفْقَهُونَ؛ زیرا آنان گروهی هستند [که حقایق توحید و قدرت خدا را] نمی‌فهمند».

آیت الله یعقوبی فرمودند: به فضل الهی، توازن قوا به نفع مجاهدان خواهد بود؛ زیرا آنها در ابتدا، دشمن صهیونیستی را با سنگ می‌زدند و گلوله‌هایشان را سینه‌ای باز می‌پذیرفتند. ولی در عملیات اخیر «سیف القدس»، هزاران موشک بر سر دشمنان فرود آوردند، به گونه‌ای که شهرهای رژیم عملا فلج شد. 

در پایان میهمانان از دیدار با مرجعی که امیدشان را زنده کرد و اینکه مرجعیت نجف، پشتوانه و حامی آرمان فلسطین بوده و هست، ابراز خشنودی کردند.

 

 



[1]. تاریخ دیدار، روز دوشنبه 12 صفر 1443 قمری مصادف با 28 شهریور، 1400 شمسی

[2]. حضرت آیت الله یعقوبی (دام ظله) تا به حال مواضع متعددی در قبال مسئله فلسطین اتخاذ کرده‌اند که از آن جمله است:

الف) کتاب «نظرة في فلسفة الأحداث» که نامه نگاری‌های ایشان با استاد شهید خود، آیت الله صدر (قدس سره) در نیمه دهه هشتاد می‌باشد.

ب) بیانیه یادبود شیخ احمد یاسین

ج) سخنرانی به مناسبت روز جهانی قدس که در کتابچه‌ای به نام «فلسطین و القدس في ضمیر النجف» جمع آوری شده است.