امام حسین (علیه السلام) جنبش آگاهی واصلاح

| |زمان مطالعات : 404
امام حسین (علیه السلام) جنبش آگاهی واصلاح
  • Post on Facebook
  • Share on WhatsApp
  • Share on Telegram
  • Twitter
  • Tumblr
  • Share on Pinterest
  • Share on Instagram
  • pdf
  • نسخه چاپي
  • save

امام حسین (علیه السلام) جنبش آگاهی واصلاح

فرارسیدن ماه محرم الحرام، فرصت مغتنمی است برای توجه بیشتر دوستداران اهل بیت (علیهم السلام) از جمله خطباء و شاعران و هیئتی­ها و عموم مؤمنان، به دو جنبه آگاهی و اصلاح، که امام حسین (علیه السلام) به عنوان هدف خویش از قیامش بیان فرمود.  

همانطور که در زیارت شریف اربعین، از امام صادق (علیه السلام) آمده است: «(امام حسین) خون قلب خویش را در راه تو فدا کرد، تا بندگانت را از جهالت و حیرت گمراهی نجات بخشد».[1]

آن حضرت، اهداف خویش را به روشنی در خطبه­هایی که ایراد فرموده، بیان کرده است. از آن جمله است: «من برای اصلاح امّت جدّم رسول خدا (صلی الله علیه وآله) به پا خواستم. می­خواهم امر به معروف و نهی از منکر کنم و به همان سیره و روش جدّم پیامبر اکرم و پدرم علی بن ابی طالب (علیهم السلام) رفتار نمایم».[2]

اینها همه در هدف بزرگ خداوند، از فرو فرستادن ادیان الهی مندرج شده است؛ که همانا پیاده سازی دین در زندگی فردی و اجتماعی و سامان بخشی مردم، بر اساس حق و عدل می­باشد. خداوند متعال می­فرماید: «شرع لکم من الدین ما وصی به نوحا و الذي أوحینا إلیک و ما وصینا به إبراهیم و موسی و عیسی أن أقیموا الدین و لا تتفرقوا؛ از دین آنچه را به نوح سفارش کرده بود، برای شما تشریع کرد و آنچه را به تو وحی کردیم؛ و آنچه ابراهیم و موسی و عیسی را به آن توصیه نمودیم [این است] که دین را برپا دارید و در آن فرقه فرقه و گروه گروه نشوید».[3]

بنابراین، ما ابتکاری جدید به خرج داده­ایم، که امیدواریم از جمله شعائر بزرگ حسینی به شمار آید و آن عبارت است از: انتشار کتاب­ و جزواتی که دربردارنده خوانشی آگاهانه از نهضت امام حسین (علیه السلام) بوده و تأسیس کتابخانه در مساجد و حسینه­ها، موکب­ها و هیئات.

انتشار این کتابها، فرصت مناسبی برای استفاده بیشتر از آنهاست. اگر هر نفر تنها یک کتاب هدیه کند، نتیجه آن در پایان ماه محرم، ایجاد هزاران کتابخانه و میلیون­ها کتابی است که نهضت امام حسین (علیه السلام) را به عنوان بزرگترین دستاورد فرهنگی، بعد از رسالت آسمانی (دین مبین اسلام) به منظور حفظ انسانیت، معرفی می­کند.

طرح «الحسين بسمة تلميذ»[4] که از چندین سال قبل شروع شده، مورد استقبال مؤمنین واقع گردید و از همه جهت، طرحی موفق و ثمر بخش بود و نتایج مبارکی به همراه داشت. به طوری که هزاران دانش آموز، برنامه­ درسی خود را دریافت کرده و صندلی­ها و تجهیزات دیگری، در اختیار بسیاری از مدارس قرار گرفت و بسیاری از آنها ـ که وزارت آموزش و پرورش در بازسازی­شان ناتوان بود ـ تعمیر و اصلاح شدند.

این حرکت به حق، جلوه آگاهانه و جدیدی از شعائر حسینی بود که وجهه فرهنگی نهضت سالار شهیدان (علیه السلام) را به نمایش گذاشت و امید است که این ابتکار نیز مانند آن باشد.

این فراخوان به سرزمین عزیز ما عراق، اختصاص ندارد. بلکه دعوتی برای همه اهل ایمان، در تمام کشورهای دنیا می­باشد که چه بسا آن کشورها، بدان نیازمندتر هستد. و چه نیکو است که این طرح، با فعالیت­های دیگری همچون، «ده دقیقه بخوان و یک کتاب هدیه بگیر»، یا مسابقه­های معلومات عموی، یا تلخیص کتاب و مانند آن ترکیب شود.

خداوند متعال توفیقی نصیب ما کرد، تا بیانیه­های بسیاری را در این زمینه، جمع و تحت عنوان «في ثقافة الرفض و إصلاح المجتمع» چاپ کنیم. همچنین کتابهای بسیاری، با نگاهی نو و معاصر به نهضت حسینی هست که امید داریم تجدید چاپ و به خواست خداوند متعال، منتشر شود.

«إن تنصروا الله ینصرکم و یثبت أقدامکم؛ اگر خدا را یاری کنید، خدا هم شما را یاری می کند و گام هایتان را محکم و استوار می سازد».[5]

 

محمد يعقوبی ـ نجف اشرف

24 ذی الحجه، 1442 هجری قمری

مصادف با 13 مرداد، 1400 شمسی

 

 

 



[1]. مفاتيح الجنان، ص 468.

[2]. كتاب الفتوح، ج 5، ص 33.

[3]. سوره شوری، آیه 13.

[4]. «امام حسین (علیه السلام) لبخند دانش آموز»

[5]. سوره محمد، آیه 7.