گام‌های عملی در اربعین فرج

| |زمان مطالعات : 487
گام‌های عملی در اربعین فرج
  • Post on Facebook
  • Share on WhatsApp
  • Share on Telegram
  • Twitter
  • Tumblr
  • Share on Pinterest
  • Share on Instagram
  • pdf
  • نسخه چاپي
  • save

 گام‌های عملی در اربعین فرج

بسمه تعالى

مرجع عالیقدر حضرت آیت الله شیخ محمد یعقوبی (دام ظلمه) بر ضرورت انجام آنچه موجب شادی و سرور قلب امام زمان، حضرت مهدی (صلوات الله و سلامه علیه) می‌شود و رضایت ایشان و نزدیکی به حضرتش را در پی دارد و فرج ایشان را نزدیک می‌سازد و شرایط را برای روز موعود فراهم می‌کند، تأکید کردند؛ تا دعای میلیونها نفر و درخواست ایشان از خداوند متعال، برای تعجیل در ظهور ولیّ و حجت خویش بر روی زمین (که جان عالمیان به فدای او باد!) را کامل کند؛ چه آنکه اگر میلیون‌ها انسان صدای خویش را بر یک موضوع و در روزهایی معین، بلند کنند، امید است که مورد اجابت خداوند منّان واقع شود. لذا مرجع عالیقدر در این زمینه، به نقطه نظراتی اشاره کردند:

1ـ حاضر دانستن همراهی خداوند: «وَ هُوَ مَعَكُمْ أَيْنَ مَا كُنتُمْ؛ و هر کجا باشید، او با شما است»[1] با تمامی آثار و برکات آن که اولین آنها پرهیز از محرّمات الهی و احساس کردن یاری و رحمت و مهربانی و همراهی خداوند متعال و موارد دیگری که در گذشته، در تفسیر آیه شریفه بیان داشتیم.  

  توجه به نماز و اینکه در صورت امکان، در اول وقت ادا شود و بهتر آن است که ـ در صورتی که شرایط فراهم باشد ـ در مساجد و به جماعت خوانده شود.

  کنار گذاشتن اختلافات، درگیری‌ها و دوری از دعوا و تحقیر دیگران و ناسزاگویی و اینکه مشکلات را با حکمت و مطابق با رضای خداوند متعال حلّ کنند.

4ـ نیکی به پدر و مادر، ارتباط با خویشاوندان، همجواری خوب و اینکه با همگان با اخلاقی نیکو برخورد کند.

5ـ عفت دست و زبان و شکم و چشم و پیرایش شهوات و غرایز.

6ـ ژرف اندیشی در دین و پیوستن نخبگان با فرهنگ و آگاه به حوزه های علمیه؛ چه به صورت حضوری و چه مجازی.

7ـ تلاش در برآوردن نیازهای مردم و خوشحال کردن آنها و دوری از آزار رساندن به ایشان.

8ـ یاری کردن نیازمندان و خصوصا افراد با حیا و خویشتن دار، سرپرستی امور زندگی، تربیت و فرهنگ یتیمان و فراهم کردن شرایط ازدواج جوانان پاکدامن، از محل وجوهات شرعی یا کمک‌های مالی.

9ـ آگاه کردن و هدایت و ارشاد مردم، به آنچه که خیر دنیا و آخرتشان را در پی دارد و برطرف کردن شبهات و پاسخ دادن به پرسش‌های ایشان.

10ـ اخلاص در کار و وظیفه‌ای که بر روی دوش ما قرار گرفته است و خوب انجام دادن و کم نگذاشتن در آن.

11ـ دوری از هر امر بیهوده و بی فایده. البته در صورت نیاز به تفریح و آرامش و به اندازه نیاز، بی اشکال است.

12ـ برپایی شعائر مذهبی و مشارکت در آنها.

13ـ روزانه و به میزانی که میسر است (مثلا روزی یک چهارم جزء) از قرآن کریم را تلاوت کند.

14ـ تا جایی که ممکن است، مستحباب و خصوصا نماز شب ـ ولو یک رکعت ـ را به جا آورد. نیز با طهارت بودن تا جایی که ممکن است و فشاری بر خود نمی‌آورد، یا دچار استرس نمی‌شود و یا بر مسئولیت‌های دیگرش تأثیر نمی‌گذارد.

15ـ همه روز برای وجود مقدس امام زمان (صلوات الله و سلامه علیه) دعا کند و دعاهای «اللهم کل لولیک» و «یا من تحل به عقد المکاره» و زیارت عاشورا را بخواند و از جانب حضرتش صدقه بدهد و نامگذاری هر کاری که افراد، گروه‌ها و مؤسسات انجام می‌دهند به نام آن حضرت؛ تا یاد مبارکش گسترش یابد و رابطه مردم به ایشان محکم‌تر شود.

 

خاطر نشان می‌شود که مرجع عالیقدر (دام ظله)، سال گذشته نیز بیانیه با عنوان «اربعین فرج ..از عاشورا تا اربعین» در تاریخ 8 محرم الحرام 1441 صادر کردند. ایشان در آن بیانه به بهره گیری از ایام اربعین که متعلق به امام حسین (علیه السلام) بوده و از عاشورا تا زیارت اربعین می‌باشد، تأکید کردند و اینکه همگان به درگاه ایزد متعال توسل و انابه و تضرع کنند تا خداوند متعال هر امر فاسدی از امور ما را، به حال نیکوی خویش اصلاح فرماید.

وجود زیارت اربعین زمان مناسبی برای این انابه و زاری، به منظور مرتبط ساختن جریان امام حسین (علیه السلام) به حکومت عدل الهی می‌باشد؛ چه آنکه الهام بخش هر نیکی و منبع قدرتی در دست هدایتگران و اصلاح گران می‌باشد.

در حدیثی از امام صادق (علیه السلام) آمده است که فرمودند: «چون عذاب بنی اسرائیل به دراز کشید .. چهل شبانه روز به درگاه خداوند گریه و زاری کردند. خداوند به حضرت موسی و هارون (علیهما السلام) وحی فرستاد که آنها را از شرّ فرعون نجات می‌دهد و صد و هفتاد سال (از چهار صد سال گرفتارى) آنها را برمی‌دارد. سپس امام فرمودند: همچنين شما هم اگر به درگاه خداوند به گريه و زارى بپردازيد، خداوند امر فرج ما را نزديك خواهد كرد. اما اگر چنين نباشيد، اين سختى به پايان مدتش خواهد رسيد».[2]

از خداوند متعال خواستاریم که ما و شما را در ادای آنچه موجبات شادی قلب پیشوای ما، حضرت مهدی (عجل الله تعالی فرجه) را فراهم می‌سازد، و دوری از آنچه اندوه و درد را به آن قلب نازنین وارد می‌کند موفق بدارد که «او شنونده دعاها است»

دفتر مرجع عالیقدر حضرت آیت الله شیخ محمد یعقوبی (دام ظله)

14 محرم الحرام، 1442

مطابق با 13، شهریور، 1399 شمسی 

 



[1]. سوره حدید، آیه 4.

[2]. بحار الأنوار، ج52، ص131.