مرحوم شيخ محمد مهدي اصفي : نمونه اي از عالم اهل عمل

| |زمان مطالعات : 528
مرحوم شيخ محمد مهدي اصفي : نمونه اي از عالم اهل عمل
  • Post on Facebook
  • Share on WhatsApp
  • Share on Telegram
  • Twitter
  • Tumblr
  • Share on Pinterest
  • Share on Instagram
  • pdf
  • نسخه چاپي
  • save

مرحوم شيخ محمد مهدي اصفي : نمونه اي از عالم اهل عمل

بسمه تعالى
مرحوم شيخ اصفي : نمونه اي از عالم اهل عمل
إنا لله وإنا اليه راجعون (إِنَّ اللّهَ مَعَ الَّذِينَ اتَّقَواْ وَّالَّذِينَ هُم مُّحْسِنُونَ) (النحل128)
حوزه علیمه امروز یکی از مردان عالم وعامل خود که پس از 50 سال از تبلیغ وحمل رساله ی اسلام و خدمت به دین که آن عالم شیخ محمد مهدی اصفی ( اعلی الله درجته) را با فاجعه ای بزرگ وداع کرد. 
فقید راحل پرچم اصلاح در حوزه علمیه و جامعه را از نوجوانی برافراشت و از همان نوجوانی با افکار و فعالیتهای استاد مجتهد ومصلحش شیخ محمد رضا مظفر رحمه الله متاثر بود که این تحت تاثیر قرار گرفتن باعث شد پس از رحلت استادش شیخ محمد رضا مظفر رحمه الله کتابی را به نام _ حوزه نجف و پیشرفت اصلاح در ان _ را تالیف کرد و ایشان از فقدان استادش فقط به جنبه عاطفی و بصورت موقت اقتدا نکردند بلکه افکار و پیشنهادهای استادش را مورد ترویج قرار میدادند که در ان زمان سن مبارکشان در بیست سالگی بیش نبود و بنده بارها از طلبه ها خواستم که از فکر ایشان نهایت استفاده را ببرند.
ایشان در اعطای علوم وپیشرو از دیگران بی نظیر بودند. هنگامی که پدرم شیخ موسی ( رحمه الله) مجله ی ایمان را در نجف اشرف در سالهای 1963و 1983 میلادی به چاپ میرساندند شماره اول این مجله که مصادف با مرور 13 قرن از میلاد پر برکت امام صادق علیه السلام میگذشت را به امام صادق علیه السلام اختصاص داد و مرحوم اصفی در این مجله بشکلی فعال و غیر تقلیدی مقاله ای به عنوان ( دلایل پیشرفت در مدرسه امام صادق علیه السلام ) را نوشت که باعث توجه بنده شد و ایشان در نوشتن این مجله به پدرم کمک فراوانی میکرد.
زندگی او عبارت بود از دعوت به خداوند وبندگی او و جهاد و بالا بردن کلمه الله و قانع ساختن جامعه از قبول کردن فعالیتها و رهبری اسلام و اطاعت از ان بود که کتابی را به نام _ امامت و تشریع اسلامی و وظیفه دین در زندگی اسلام _ را تالیف کردند. ومرحوم مقرر کردند که در راه سیاسی برای سرافرازی اسلام و ایجاد حکومت بدیل و صالح شرکت کنند که مناسب دیدند در یک حزب اسلامی به این فعالیت ادامه دهند لذا ایشان از اولین کسانی بود که در لیست صدامیهای بعثی قرار گرفت که سبب شد ایشان در سال 1983 میلادی از عراق هجرت کنند.
ایشان در چندین کشور اقامت و سفر کردند که مردم را به خدا و اقامه ی دین اسلامی دعوت میکردند و ایشان تعجب کردند از عدم تصویب قانون فقه جعفری در مجلس عراق که این نشان دهنده ی غیرت و احساس مسولیت ایشان بود.
ایشان از عطای علمی خود کوتاهی نکردند وبه تدریس خارج که به ساخت دولتی اسلامی میرساند ادامه دادند که تعدادی از کتب و جزوات ایشان در مسایل دینی اخلاقی عقایدی تفسیر و سیره ی معصومین علیهم السلام بود به نشر میگذاشتند که جامعه وبالاخص جوانان از علم ایشان استفاده میکردند.
ایشان در سال 2003 میلادی بعد از سقوط طاغوت به عراق بازگشتند که به تبلیغ علوم اهل بیت علیهم السلام و کارهای انسان دوستانه که بعد از چندین سال از کناره گیری از فعالیتهای سیاسی مشغول شدند به رغم از ناتوانایی جسمی و بیماریهای متعدد و بزرگی سن به شغل جهاد وتبلیغ در جبهه های متعدد در عراق مشغول بودند.
ایشان بسیار متواضع بودند و هرگز از شعارهای سیاسی و دینی برای خود هیچ استفاده ای نکردند به رغم اینکه ایشان یک عالمی بزرگ ولی ناشناخته بودند.
ایشان بسیار روزه میگرفتند حتی در مسافرت و با نیت نذر به روزه خود در سفر ادامه میدادند که در یکی از دیدارهای من با او کتاب صوم را به ایشان ارایه دادم که اولین سوالشان این بود که چگونه میتوان روزه را در مسافرت با نیت نذر گرفت؟
جزاه الله تعالى عن الإسلام وأهله خير جزاء المحسنين، و هر ان چیزی را که به جا گذاشت مورد نفع مومنین و صدقه ای جاری باشد برای او و از خدای متعال درخواست میکنم که عالمی بدیل از ایشان به اسلام عطا کند که همراه علم او عمل باشد و او را به راه راست و کمال برساند.
محمد اليعقوبي - النجف الاشرف
16/
شعبان/1436
4/6/2015