سوال را به اشتراک بگذارید
دندان پزشک
سوال: شخصی اقدام به معالجه دندانش کرد وپزشک به او دستور داد که نباید چیزی بخورد و فقط می تواند از مایعات استفاده کند که باعث ضعف و خستگی او در حین روزه داری می شود آیا او حق دارد روزه خود را افطار کند؟
پاسخ: بسمه تعالی
اگر از ضرر بر خود بخاطر روزه داری خوف پیدا کرد جایز است که افطار کند ودر آینده آن را قضا نماید
سوال را به اشتراک بگذارید
معالجه با آمپول و اسپری خوراکی (درمانی)
سوال: آیا آمپول که در عضلات و رگ تزریق می شود و نیز اسپری و مسواک از مفطرات روزه است؟
پاسخ: بسمه تعالی
اگر آمپول دارو باشد مانعی ندارد مگر آمپول های مغذی که بنابر احتیاط مستحب باطل کننده روزه هستند. اسپری های خوراکی، اگر استفاده از آن موجب داخل شدن محتوي آن به مری وسپس معده شود مفطر است اما اگر مطمئن بود که چنین چیزی رخ نداده و فقط آن را به طریقه معمول مداوا استفاده کرده است، اشکالی ندارد. اما مسواک زدن جایز است به شرطی که چیزی از خمیردندان و یا آب وارد حلق نشود پس اگر دهان خود را شستشو داد باید سه بار آب دهان خود را خارج کند.
سوال را به اشتراک بگذارید
خستگی در ماه رمضان
سوال: آیا جایز است شخصی به سبب خستگی و ضعف شدید در ماه رمضان افطار کند به خصوص اینکه شخصي کم بنیه باشد همانند بعضی از زنان خانه دار که به سبب مراقبت و نگهداری از فرزندان بسیار خسته می شوند.
پاسخ: بسمه تعالی
بر این افراد لازم است که کار های خودشان را به وقتی موكول کنند که توانایی انجام آن را داشته باشند همانند زمان افطار و پس از آن و اگر باید کارش را در حال روزه داری انجام دهد و روزه باعث سختی غیر قابل تحملی برایش شود جایز است که افطار نماید وسپس آن را قضا کند. البته لازم است که بر حداقل خوردن وآشامیدن اکتفا کند به آن میزان که سختی ومشقت از وی رفع شود.
سوال را به اشتراک بگذارید
نانوا و ماه رمضان
سوال: آیا نانوای روزه دار می تواند در حین کار مقداري آب بنوشد؟
پاسخ: بسمه تعالی
آب از مفطرات است وجایز نیست فرد روزه دار آن را بیاشامد حتي اگر روزه دار صاحب شغلي باشد كه در ماه رمضان سختي بيشتري دارد. چنين شخصي به دنبال یک کار دیگر در ماه رمضان باشد یا فعالیتش را متوقف کند یا فقط عصر ها به کار بپردازد و مانند این راه حل ها. اما اگر چاره ای جز کار در ماه مبارک رمضان نداشت و تحمل تشنگي برايش سخت بود به هنگام ضرورت مقداری آب بنوشد و روزه دار باقی بماند و قضای آن را بعدا به جا بیآورد.
سوال را به اشتراک بگذارید
روزه یوم الشک
سوال: چکونه در روزی که نمی دانیم روز آخر ماه شعبان است یا روز آخر ماه رمضان روزه بگیریم؟
جواب: بسمه تعالی
روزه یوم الشک به این نیت که آن روز ممکن است اول ماه رمضان باشد باطل است حتی تردید در نیت، باطل کننده روزه است پس درست نيست کسی بگويد من امروز را روزه می گیرم اگر از ماه شعبان بود استحباب دارد واگر از ماه رمضان بود پس آن واجب است. اما به نيت ما في الذمه می توان روزه گرفت و در اين حالت اگر آن روز جزو ايام ماه رمضان بود، روزه صحیح است.