سوال را به اشتراک بگذارید
حکم حیض
سوال: من زنی هستم که شروع عادات ماهیانه من منظم است اما از نظر تعداد ایام متفاوت می باشد. مثلا به مدت دو روز خون به شدت خارج می شود و در روز چهارم جریان خون به طور کلی قطع شده و اثری از آن نیست. سپس بعد از آن و به مدت سه الی پنج روز و در هر روز یک بار خونی به رنگ قرمز روشن از من خارج می شود. سوالم این است که با این اوصاف چه هنگام روزه بر من واجب می شود؟
پاسخ: بسمه تعالی
حیض از هنگام رویت خون آغاز و با عدم رویت آن پایان می یابد ولو اینکه شدت و ضعف خروج آن متفاوت باشد. اگر خون به مقدار بیشتر از یک روز قطع شد اما پس از آن تکه خونی را مشاهده کرد در این صورت ما بین واجبات استحاضه( مثل وجوب نماز خواندن زن مستحاضه) و محرمات حیض( مثل حرمت توقف در مسجد برای زن حائض) احتیاط می کند. در رساله عملیه خود( سبل السلام) مساله را به تفصیل شرح دادیم.
سوال را به اشتراک بگذارید
به جا آوردن قضای عبادات فرد میت
سوال: اگر فردی اقدام به قضای عبادات فرد میتی کند در حالیکه خود اعمال قضا شده ایی را بر ذمه دارد، چنین کاری جایز است؟
پاسخ: بسمه تعالی
بله می تواند. اما بهتر این است که ابتدا عبادات خودت را قضا کند و سپس به قضای اعمال عبادی دیگران اقدام کند. الا اینکه آن قضای عباد فردی دیگر بر او واجب بوده باشد همانند وجوب قضای اعمال عبادی قضا شده پدر بر پسر بزرگتر.
سوال را به اشتراک بگذارید
اشتباه بین استحاضه و حیض
سوال:در چه صورت خونی که زن می بیند حیض است؟ در چه زمانی انجام غسل واجب می شود؟ چراکه شنیدم با خروج خون به مقدار کم غسل لازم نیست و آیا اگر در این حالت غسل واجب بود آن خون حیض است؟
پاسخ: بسمه تعالی
علامت های خونی که حیض حکم حیض را دارند:
1- رنگ قرمز تیره و خروج همراه با سوزش و درد
2- مدت آن کمتر از سه روز و بیشتر از ده روز نمی باشد.
3- مدت بین دو حیض حداقل ده روز می باشد.
4- آمدن خون در وقت مشخص هر ماه، در مورد زنانی که عادت منظم ماهیانه دارند.
در غیر این صورت خونی که خارج می شود حکم استحاضه را دارد. حیض و استحاضه احکام خاص خود را دارند که در رساله عملیه خود به نام سبل السلام به تفصیل ذکر شده و در اینترنت هم موجود است.
سوال را به اشتراک بگذارید
روايت از معصومين(ع) در ماه رمضان
سوال: ماه رمضان یکي از مهم ترین ماه های تبلیغ است. روحانیون و خطیبان در این ماه مبارک مجالس روزانه و شبانه برای مومنین برگزار می کنند. در مورد مجالس روزانه چگونه یک خطیب در نقل روایات معصومین(ع) عمل کند در حالیکه شاید سند آن روایت و مضمون دقیق آن را ندیده و غالبا بیان روایت به صورت نقل به مضمون است.آیا این گونه بیان روایت دروغ بستن به معصومین(ع) و مفطر روزه نیست؟
پاسخ: بسمه تعالی
خطیب با گفتن" از امام نقل شده که فرمود" با قطعیت نمی گوید که امام چنین فرمودند و بدین طریق از آن مساله جلوگیری می کند.